Discipline in Groot-Brittannië

Over het strafbankje en de strenge gouvernante

Auteur: Peter


Af en toe reis ik via mijn browser door het glooiende Engelse BDSM-landschap en dan valt me op dat het er daar soms anders aan toe gaat dan in Nederland.

Whipping BenchEr zijn in het Verenigd Koninkrijk heel veel dominante vrouwen, ook in de kleinere steden, en ze ontplooien hun activiteiten in vaak uitstekend ingerichte ruimtes. Een van de toestellen die men steevast op de foto’s aantreft is de ‘whipping bench’ of ‘spanking bench’. Bezoekers die voor billenkoek komen kunnen op dit apparaat in voorover gebogen positie worden vastgezet, op zo’n manier dat hun achterwerk noodgedwongen beschikbaar is voor een hardhandige behandeling met de zweep (of nog liever met de cane of de tawse).

Voor zover ik weet komt dit ingenieuze meubelstuk in de Nederlandse studio’s minder vaak voor. Alleen op de websites van Dominatrix Kitty en het House of SubMission heb ik het luxe, in metaal en leder uitgevoerde strafbankje aangetroffen. En Domination Palace beschikt over enkele houten uitvoeringen. Ik weet niet hoe de situatie in België is.

GovernessSommige Engelse meesteressen noemen zichzelf een ‘disciplinarian’. Daarmee geven ze aan dat hun behandeling erop is gericht om tucht en gehoorzaamheid bij te brengen, en ondermaatse prestaties te bestraffen. Meestal zijn deze dames niet in leer of lak gekleed, maar in de outfit van een gouvernante, lerares of strenge tante. De disciplinarian is bedreven in het hanteren van de cane en schrikt er niet voor terug haar subject met extreme striemen en diepblauwe plekken op hun billen naar huis te sturen. Haar houding is onderkoeld en zakelijk, niet schreeuwerig, en niet sexy. En ze houdt niet van het woord ‘genade’! Het is haar enige doel het gedrag haar ‘naughty boy’ middels een reeks accurate klappen te corrigeren. Zo bezien heeft zij een nuttige opvoedende taak.

Naughty BoyHet hierboven beschreven strafbankje is daarbij een onmisbaar attribuut. De bezoeker wordt hierop met ontbloot achterwerk vastgebonden, dient de slagen meestal hardop mee te tellen, en kan zich verder volop concentreren op zijn vergissingen, zijn misdragingen, en op zijn voornemen om zijn leven te beteren. Een mooie en zuivere behandeling die er uitsluitend op is gericht om onacceptabel gedrag te corrigeren.

Voor zover mij bekend is er in Nederland slecht één echte disciplinarian die zich uitsluitend op deze dienstverlening toelegt: Spanking Isis. Deze strenge mevrouw behandelt haar bezoekers voornamelijk met huishoudelijke hulpstukken, zoals de mattenklopper en de haarborstel. En niet te vergeten met de vlakke hand. Ze bindt haar leerlingen niet vast maar eist dat ze zich volkomen vrijwillig aan de correctieve behandeling onderwerpen.

Het zou me interesseren of er in Nederland (en België) behoefte bestaat aan meer klassieke gouvernantes, strenge leraressen en gemene tantes. Mij lijkt het een gat in de markt (maar ja, dat ben ik). Wel zou ik denken dat de spanking bench hierbij onmisbaar is. Het slachtoffer moet vastgezet zijn, mag niet in de verleiding komen om te vluchten, en dient zich enkel te concentreren op de straf en het hogere doel: verbetering van zijn gedrag.


JufEnkele Discipliarians in het Verenigd Koninkrijk:

En een Amerikaanse die regelmatig in Europa verblijft:

Boeken over caning (fictie):

Wilt u reageren? Heeft u tips? Of wilt u ook een artikel schrijven voor Venus in Bont? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.