Femdom volgens Mrs. Vesta

Zwervend door het mooie landschap van de BDSM kwamen we weer eens langs de website van Meesteres Vesta. Deze achtenswaardige Nederlandse domina heeft een erg goede tekst geschreven over Femdom. Desgevraagd stemde zij in met het doorplaatsen van diezelfde tekst op Venus in Bont. De redactie kust haar hoge hakken in dankbaarheid.


Femdom1FemDom is een afkorting van Female Domination of Female Dominant. In het Nederlands: Vrouwelijke Dominantie.

Binnen een FemDom relatie heeft de Vrouw de macht, om de simpele reden dat ze als Vrouw geboren is. Zij is in biologisch en spiritueel opzicht superieur aan de man. Een andere term voor FemDom is Female Supremacy. De Meesteres wordt vaak als Godin aangesproken, waarmee nog eens wordt benadrukt dat Zij superieur is aan Haar slaaf. De slaaf volgt Haar en vereert alle aspecten van Haar Vrouwelijkheid. Op het moment dat een slaaf of sub Haar Meesteres noemt, krijgt Zij rechten die buiten de grenzen vallen die ze als gewone vrouw in onze samenleving heeft. De slaaf geeft hiermee hij aan dat hij zichzelf vrijwillig aan Haar wil en grillen onderwerpt en Haar volledig zal gehoorzamen.

Femdom2FemDom is niet hetzelfde als BDSM. FemDom gaat over de wensen en verlangens van de Vrouw, die door de slaaf als Meesteres en Godin wordt erkend. Om die reden alleen heeft de Meesteres het recht om met Haar slaaf te doen wat ze wil, om hem te slaan, mishandelen en vernederen, om hem te gebruiken en misbruiken voor Haar eigen genot, waarbij veel aspecten van BDSM een rol spelen.

De Meesteres heeft het privilege om deze dingen te doen zonder dat Ze daar iets voor terug hoeft te doen. Ze hoeft Haar slaaf niets te vragen en ook niet met hem te overleggen. Ze beveelt of vertelt de slaaf wat Haar wensen zijn en verwacht terecht volledige gehoorzaamheid en onderwerping van Haar slaaf. Ze hoeft zich op geen enkele manier naar Haar slaaf te verantwoorden of te verklaren. De slaaf heeft niet het recht om een tegenprestatie te verwachten.

Met deze macht neemt de FemDom een deel van de verantwoordelijkheid op zich voor het welzijn van de slaaf. Zij voorkomt geestelijk en lichamelijk letsel bij de slaaf en respecteert zijn harde grenzen.

Femdom3De Meesteres traint en kneedt de slaaf zoals Zij dat wil. Door regels, houdingen en etiquette maakt Zij de slaaf tot een instrument, een verlengstuk van Haar eigen lichaam. De “Lessen voor FemDom slaven” zijn bedoeld om deze training voor de Meesteres zo makkelijk mogelijk te maken. De slaaf leert en traint om een genotsmiddel voor zijn Meesteres te worden.

Een belangrijk element hierin is kuisheids- en orgasmetraining. De Meesteres bepaalt wanneer en hoe vaak Haar slaaf mag masturberen en klaarkomen. Aan de andere kant leert de slaaf om klaar te komen op het moment dat de Meesteres dat goedkeurt en daar genot aan beleeft. Dat leidt vaak tot langdurige onthouding, waarbij de slaaf afhankelijk wordt van zijn Meesteres, want Zij is de enige die hem seksuele ontlading kan geven. Door het verlangen naar een orgasme wordt de slaaf erg gehoorzaam en zal hij alles voor Haar doen. Bij deze training wordt vaak ook een kuisheidsgordel gebruikt.

Binnen de training gebruikt de Meesteres straf en beloning als middelen om de ontwikkeling van Haar slaaf verder te bevorderen. Straffen zullen vaak lijfstraffen zijn, maar ook onthouding van dat wat een slaaf het meeste begeert. Ook vernedering kan een vorm van straf zijn. Voor al deze middelen geldt natuurlijk ook vaak dat ze de Meesteres intens plezier geven.

Meesteres Vesta


Meer weten over deze bijzondere dominante vrouw, Meesteres Vesta, en haar visie op Femdom? Bezoek dan haar Fetlife profiel.

Wilt u een stukje schrijven voor Venus in Bont? Of is het een idee om een interview met u af te nemen? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.