Gelukkige relaties

Over het voordeel van ‘D/s’ relaties.

Auteur: Peter


Benen scherenDe redactie van Venus in Bont kwam bij toeval een nieuwsbericht uit februari 2015 tegen, waarin iets interessants over relaties werd beweerd. Onderzoek zou uitwijzen dat stellen succesvoller zijn als een van beide partners dominant is.

Na enig speurwerk bleek dit bericht op de websites van meerdere Engelstalige publicaties te staan. Bovendien vonden we een artikel in Psychology Today dat al drie jaar eerder was verschenen en waarin hetzelfde werd gesteld.

Wanneer een van beide partners dominant is – en de andere die dominantie accepteert – gaat het betreffende stel klaarblijkelijk beter om met problemen, ruzies en gezamenlijke beslissingen. De voordelen komen op allerlei gebieden aan het licht – van het dagelijks beheer van de afstandsbediening tot het kopen van een huis. Deze relaties blijken eenvoudigweg stabieler te zijn. Er zou zelfs invloed op de voortplanting zijn aangetoond: deze ‘D/s’ stellen blijven minder vaak kinderloos.

TieOverigens maakt het volgens de onderzoekers niet uit welke van beide partners de overheersende partij is. Bij beide varianten – waar het heteroseksuele stellen betreft – is een gunstig effect op het relatiegeluk vastgesteld. Het mag duidelijk zijn dat Venus in Bont de voorkeur geeft aan een dominante vrouw en een onderdanige man.

Wilt u meer lezen? Volg deze links naar de diverse artikelen in The Telegraph, Daily Mail, Glamour, en Psychology Today.

Zie ook het gerelateerde artikel op Klapjes.


Wilt u reageren? Heeft u tips? Of wilt u ook een artikel schrijven voor Venus in Bont? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.