Hondjes & Paardjes

Over dienstbare viervoeters

Auteur: Peter


BraafDe wereld van dominante vrouwen en haar bewonderaars is zo veelzijdig en gevarieerd als de mensheid zelf. Wie op het internet rondkijkt – bijvoorbeeld op de community website Fetlife – ontdekt al snel een enorme verscheidenheid aan voorkeuren en fetisjen, die bijna allemaal een eigen (vaak Engelse) naam hebben.

Bij enkele van die interessegebieden willen mensen zich als een dier gedragen, of anderen als een dier behandelen.

Meestal gaat het hierbij om de bekende huisdieren (‘de beste vrienden van de mens’): honden, katten, paarden, runderen, maar het komt ook wel eens voor dat een meesteres haar slaaf de opdracht geeft te klapperen en geluiden te maken als een zeehond.

HondjeDe bekendste spelvorm is Puppy Play. De naam spreekt eigenlijk voor zich. De onderdanige is een hondje en de dominant is het baasje. Fikkie moet braaf opzitten, op commando blaffen en apporteren. Natuurlijk moet het beestje ook leren netjes aan de lijn te lopen, en soms moet de trouwe viervoeter een tijdje in de bench doorbrengen, met een bakje water, terwijl het vrouwtje met een vriendin telefoneert.

Pony Play is een andere variant die men – vooral in films – veel tegenkomt. Hierbij moet de slaaf zich als rijpaardje nuttig maken. Hij wordt gezadeld, krijgt een bit met teugels in de mond en moet zijn amazone van A naar B brengen, waarbij hij met de rijzweep tegen zijn billen krijgt als het niet snel genoeg gaat. De berijdster kan ook gebruik maken van rijlaarzen met sporen. Misschien krijgt de pony achteraf een lekkere wortel te eten.

DressuurAls een meesteres over een rijtuig beschikt kan zij haar onderdaan ook als trekdier aanspannen, en hem vanaf de bok met een lange zweep aansporen om de kar te trekken. Het voordeel is dat de actieradius groter is dan bij Pony Play. Bovendien kan er van meerdere slaven tegelijk gebruik worden gemaakt, met een tweespan of zelfs een vierspan.

Bij al deze vormen is de overeenkomst dat de onderdanige zich als een dier dient te gedragen en zich tot op zekere hoogte ook zo voelt. Dit dier is dienstbaar aan de mens die hem africht of dresseert. Beloning en straf behoren tot de mogelijkheden om het gewenste gedrag op te leggen en gehoorzaamheid te bevorderen. Het dier heeft de opdracht om volgzaam te zijn. Het is blij als het merkt dat het baasje tevreden is. Dan is het leven mooi voor Fikkie, Doedel, Bonfire, of Klazina-13.


Wilt u reageren? Heeft u tips? Of wilt u ook een artikel schrijven voor Venus in Bont? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.