Kuisheid

Een van de meest opmerkelijke verschijnselen binnen de BDSM is de kuisheid die door onderdanige mannen wordt betracht en door dominante vrouwen wordt beheerst. Venus in Bont wil dit fenomeen eens onder de loep nemen.


KuisheidskooiWie op BDSM-websites rondkijkt komt al gauw meerdere advertenties tegen waarin kuisheidskooien voor mannen worden aangeprezen. Ze bestaan in soorten – kunststof of metaal – en vanzelfsprekend ook in maten. Kijkend naar de gangbare prijzen kunnen we concluderen dat mensen bereid zijn een behoorlijk bedrag voor zo’n hulpmiddel neer te tellen, met name als het gaat over de op maat gemaakte kooien.

Op het internet zijn vele foto’s, verhalen en profielen te vinden die een inkijkje geven in het gebruik van dit attribuut. De kooi wordt aan het geslachtsdeel van de man bevestigd, het bijgeleverde hangslotje wordt door de vrouw dicht geklikt, en de penis is opgesloten. Vanaf dat moment kan het lid nog nauwelijks groeien en is een volledige erectie onmogelijk, en een orgasme dus ook.

imagesAls er een stevige, goed passende kwaliteitskooi wordt gebruikt kan deze in principe alleen met de bijbehorende sleutel worden geopend, en die sleutel wordt doorgaans door de bezitster veilig opgeborgen op een geheime plaats. Ontsnappen moet daarom als haast onmogelijk worden beschouwd (tenzij de hulp van een handige klusjesman wordt ingeroepen maar die onwaarschijnlijke – want voor de meeste mannen gênante – optie laten we maar even buiten beschouwing).

Tot zover de technische achtergronden. De drijfveren achter deze praktijk lijken ons echter veel interessanter. Waarom laten mannen hun jongeheer vrijwillig achter slot en grendel plaatsen? En welke bevrediging haalt een vrouw uit het besef dat zij, als sleutelhoudster, de controle over de sergeant-majoor van haar geliefde partner heeft?

caballeroZoals zo vaak in de wereld van de BDSM komt hier het begrip macht om de hoek kijken. De man draagt de macht over zijn paarse kardinaal over aan zijn vrouw of vriendin. Zij bepaalt of en wanneer de deur van het slot gaat, wanneer de wederopstanding wordt toegestaan, en een orgasme dus weer mogelijk wordt. Door hiermee in te stemmen onderwerpt de man zich aan zijn partner. Zijn seksualiteit wordt als het ware haar bezit. Het is juist deze afhankelijke positie die de onderdanige man ambieert. Hij wil van haar zijn, hij wil dit laten zien door de kooi te dragen, en hij wil dit op elk moment van de dag voelen – ’s ochtends als hij uit bed stapt en gaat plassen (wat noodgedwongen zittend gebeurt), overdag aan zijn bureau op het werk, en ’s avonds als hij de hond uitlaat. Hij heeft zich onderworpen en dat was precies wat de devote man wilde.

antonio-garcia-menciaEn hoe wordt deze praktijk door de vrouw beleefd? Schrijver dezes (een man) doet zijn best om zich in haar geest te verplaatsen en hier enkele zinnige dingen over te zeggen. In elk geval kan zij – de sleutelhoudster – er vrij zeker van zijn dat haar beminde man zijn gereedschap niet ter beschikking zal stellen aan een andere dame. Dat is eenvoudigweg onmogelijk en dat zal voor sommige vrouwen een geruststelling zijn. Voorts kunnen we ons voorstellen dat manlief na een tijdje erg inschikkelijk wordt, aangezien hij zijn opgehoopte sperma wel eens de wijde wereld in zou willen sturen, en hij daarvoor afhankelijk is van haar goedkeuring – ook een voordeel voor de vrouw dat niet mag worden onderschat. Maar we ontkomen niet aan de indruk dat haar grootste voldoening gelegen is in de streling van haar ego. Haar man draagt een groot deel van de zeggenschap over zichzelf aan haar over. Dat doet hij alleen voor haar. Zij is degene voor wie, en door wie hij zijn soldaat eerste klas vrijwillig laat opsluiten. Zo’n offer laat weinig dominante vrouwen onberoerd, zo vermoeden we.


Uw ervaring?

Venus in Bont is zeer geïnteresseerd in verhalen en meningen over deze vorm van kuisheid. We nodigen dominante vrouwen en haar bewonderaars dan ook van harte uit om te reageren via het contactformulier, of via een Fetlife bericht. Interessante reacties kunnen (met toestemming) op de site worden geplaatst.