Mistress Divine

Venus in Bont ontving een essay van Mistress Divine waarin ze haar kijk op dominantie en onderdanigheid glashelder uit de doeken doet. De Meesteres heeft deze tekst geschreven als antwoord op een groot aantal berichten die ze op Fetlife ontving. Dit goed geschreven en bijzonder interessante artikel maakt de redactie van Venus in Bont nederig en dankbaar.


Een “Goddelijke” kijk op dominantie en onderdanigheid.

Ik postte onlangs een fotoserie van een speelsessie met Mijn partner en sub op Mijn Fetlifeprofiel. Deze bracht nogal wat reacties teweeg.

Sommige subs smeekten Mij om ook met hen te spelen: ze te zwepen, ze Mijn hakken te laten likken, ze Mijn kont te laten kussen en ze te neuken met Mijn voorbinddildo. Aan Mijn voeten moet Ik ze laten kruipen, als de waardeloze slaven die ze zijn.

Anderen echter, zien Mij op deze foto’s lachen naar Mijn sub, hem knuffelen en kussen en daarmee hun beeld van de Godin in duigen vallen. Help, Ik ben soft geworden! Waarom kus Ik Mijn sub? Waarom mag hij Me aanraken? Waarom knielt hij niet? Waarom bloedt hij niet?

Ik krijg dagelijks berichten van mannelijke “onderdanigen” die Mij zien als een Godin, voor geen enkele andere reden dan Mijn stiletto’s, fetishwear en de titel “Mistress” achter Mijn naam. Blijkbaar ben Ik een fantasiewezen dat alle mannen vermorzelt onder haar Louboutins. Onaantastbaar en wreed. Dergelijke berichten hebben een hoog “Ik wil graag… (vul favoriete fetish in)”-gehalte. Deze “slaven” zouden ALLES voor Mij doen. Behalve dan Mijn profieltekst lezen, waarin staat dat Ik in een exclusieve relatie zit.

Ben Ik geen Godin dan? Lang geleden dacht Ik van wel. Maar het voelde leeg. Bovendien is het knap vermoeiend om constant oppermachtig te moeten zijn. Ben Ik niet wreed? Oh, jawel! Ik steek zonder wroeging Mijn stiletto in een plasbuis en kan iemand tot bloedens toe toetakelen met Mijn zweep. Ik ben een Sadist.

Mijn grootste kink is echter het verkrijgen van iemands echte onderdanigheid en het verleggen van zijn grenzen. Echte onderdanigheid is niet smekend aan Mijn voeten liggen omdat Ik de almachtige Godin ben. Echte onderdanigheid is niet Mij proberen te toppen from the bottom door Mij jouw fetishes op te dringen of Me als een kinkmachine te behandelen.

Echte onderdanigheid is voor Mij dat een sterke man vrijwillig zijn lichaam en ziel in Mijn handen legt en Mij dingen met hem laat doen. Dingen die pijnlijk of onplezierig kunnen zijn. Dingen waar hij bang voor is. Dingen die mijlenver buiten zijn comfortzone liggen, maar die hij desondanks ondergaat. Omdat hij Mij vertrouwt en Me trots wil maken. Echte onderdanigheid is wanneer Mijn genot zijn genot is. Ik hoef geen kermende slaven. Iemand met dwang breken bevredigt Mij niet. Ik ben geen emotieloze bitch in een leren harnas. Ik wil niet zomaar iedereen domineren. Ik heb een connectie nodig. En die connectie moet exclusief zijn.

Dat maakt Me niet minder dominant. Ik weet wat Ik wil en kan je ergste nachtmerrie zijn. Ik eis respect, ben streng en consequent. Ik ben goed in het verleggen van grenzen. Ik laat mensen dingen doen die ze normaal nooit zouden doen. Maar Ik geloof wel dat elke interactie uniek is. En momenteel heb Ik een relatie die een andere aanpak vereist dan het verheven Godinnen-ding. Deze relatie is gebaseerd op vertrouwen.

En wanneer Mijn sub, die GEEN masochist is, vraagt of Ik hem in het openbaar wil zwepen, daarmee ineens twee van zijn grenzen overschrijdend, maakt me dat ongelofelijk trots. “Ik vertrouw je”, is het mooiste compliment wat Ik als Dominant kan krijgen. Hij verdroeg alles om Mij te behagen. Dus Ik had reden om te lachen, hem te knuffelen en te kussen.

Hij is niet Mijn slaaf. Ja, wel Mijn sub. Maar ook Mijn gelijke en Mijn partner. Hij daagt Me uit, heeft een sterke wil, gaat tegen Me in, kan plagerig zijn en durft op vanilla vlak wel eens de controle nemen. Hij ziet Me niet als een Godin. En dat is prima.
Want Ik vertrouw hem ook.

Mrs. Divine


Wilt u ook een stukje schrijven voor Venus in Bont? Of is het een idee om een interview met u af te nemen? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.