Onderdanigheid & vriendschap

Venus in Bont ontving een bericht van een bewonderaar van dominante vrouwen – een onderdanige man – die het in deze door seks overspoelde wereld eens over vriendschap wilde hebben. Zulke teksten worden door de redactie warm verwelkomd… (met toestemming geredigeerd).


ZittenNadenkend over de verschillende vormen die een D/s contact kan aannemen kom ik vaak uit bij vriendschap als basis. Ik wil proberen hier eens wat dieper op in te gaan en mijn gedachten de vrije loop te laten.

D/s is een gangbare afkorting voor – vrij vertaald – overheersing en onderwerping. Ik hoef dat de lezer niet verder uit te leggen, maar ik voeg eraan toe dat we over een vrijwillige, ongelijke machtsverhouding spreken. Die vrijwilligheid is belangrijk want die komt voort uit de wil van twee mensen om met elkaar een afspraak over macht te maken. Daarbij komt het er meestal op neer dat een van beiden de macht over zichzelf (gedeeltelijk) overdraagt aan de ander, en dat heet dan onderwerping of onderdanigheid.

GehoorzaamheidBij een zuivere beschouwing van zo’n D/s contact hoeven liefde of seks niet te worden genoemd. Een ongelijke machtsverdeling kan zich uitdrukken buiten het terrein van seks en liefde. Dat is denkbaar. Wat volgens mij niet denkbaar is, is het ontbreken van vriendschap.

Voor mij is onderdanigheid altijd gericht op een dominante vrouw. En ik voeg daar met nadruk aan toe dat ik mezelf niet aan elke vrouw kan geven. Ik kan en wil dat alleen in een sfeer van sympathie, belangstelling, en ja…, vriendschap. Ik wil diep van binnen voelen dat ik mijn gehoorzaamheid aan haar, en alleen aan haar wil geven. Aan haar wil ik mijn talenten en mijn inzet geven. Zij mag van mij gebruik maken, op de manier die haar goed dunkt. Voor mij is het een eer om haar zo volledig mogelijk te dienen, en haar te mogen gehoorzamen.

Loving Female AuthorityVriendschap dus, als voorwaarde voor D/s. Hebben liefde en seks daar dan helemaal niets mee te maken? Die vraag kan ik alleen beantwoorden als ik het eerst over erotiek heb. De erotiek is een prachtig gebied waarin ruimte is voor verleiding, spanning, schoonheid, plagerij, opwinding, warmte, gesprek, genot, aanraking, geur, hoop, verlangen, en ook pijn. In een D/s contact met een vrouw waarin vriendschap de basis is, daar is de erotiek voor mij vaak dichtbij. En waar erotiek in de lucht hangt, daar is seks meestal niet ver weg. De deur naar seks kan worden geopend en de macht over die deur ligt, wat mij betreft, bij de dominante vrouw.

Tenslotte wil ik hier gezegd hebben dat een diepe vriendschap in ontwikkeling voor mij ook ‘liefde’ mag heten. Dat hoogstaande woord is voor mij geen taboe. Vriendschap is een vorm van liefde, en liefde kan niet zonder vriendschap.

Een anonieme bewonderaar van dominante vrouwen.


Wilt u reageren? Heeft u tips? Of wilt u ook een artikel schrijven voor Venus in Bont? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.