Submissive daddy

Submissive daddy, wat is dat eigenlijk?

Enige tijd geleden heb ik op Fetlife mijn nieuwsgierigheid naar de fetisj submissive daddies aangegeven. Nadat een goede vriendin me had gevraagd hoe ik deze specifieke voorkeur zag ben ik er wat meer over gaan nadenken. Wat ik hieronder schrijf is een vorm van hardop denken. Het begrip intrigeert me en ik zoek naar de betekenis.

Het begrip ‘daddy’ wordt meestal geassocieerd met een bepaald type dominante man die zorgzaam, maar ook streng is voor een (meestal vrouwelijke) sub…, zijn ‘little girl’. Maar misschien kun je het ook anders zien: een onderdanige daddy!

Ik ben een ouder wordende man. Dat zie ik niet als een nadeel, ook niet als een voordeel, maar simpelweg als een gegeven. Het leven verandert en ik verander mee. Ik heb sterke onderdanige gevoelens en een onontkoombare behoefte om me te onderwerpen aan een vrouw. Maar ik heb ook een rijke levenservaring, een groot zelfbewustzijn, innerlijke rust, en een bepaalde hoeveelheid levenswijsheid. Allemaal verworvenheden die deze levensfase (als het goed is) met zich meebrengt.

Voor mij betekent onderwerping aan een vrouw dat ik iets wil bieden – dienstbaarheid in vele verschillende vormen. Zeker, voor de juiste vrouw wil ik eten koken en opdienen, thee inschenken, het bad op de juiste temperatuur laten vollopen, voeten masseren, bij de open haard een gedicht voorlezen, haar glas bijvullen, op een feestje de butler zijn,… (en zo kan ik nog heel lang doorgaan). Maar ik kan dienstbaarheid ook in een ander verband zien.

De dominante vrouw die ik voor me zie is geen stereotype maar een mens, met vele gezichten, sterke kanten en kwetsbaarheden, talenten, kracht, en (jazeker…) zwaktes. Ze is immers een mens. Ze is dominant van aard en verlangt naar onderdanige mannen. Een onderdanige man kan haar aanvullen, verrijken, dienen. Mijn zorgzaamheid en dienstbaarheid kan zich bijvoorbeeld ook uiten als ik gesprekspartner ben. Ik kan meedenken als zij me een probleem voorlegt. Ik kan invoelen en meevoelen. Misschien kan ik goede adviezen geven of een spreekwoordelijke kastanje voor haar uit het vuur halen.

Vanuit mijn interesse in kunst en literatuur kan ik mooie boeken voor haar uitzoeken, ze eerst zelf lezen en dan aan haar voorleggen, met haar bespreken en misschien aan haar voorlezen. Als ze een expositie wil bezoeken kan ik achtergrondinformatie voor haar verzamelen. En terwijl ik dat doe kan ik ook nog steeds haar kopje koffie op de juiste sterkte maken, haar lievelingschocolade erbij serveren, het kussen van haar stoel opschudden.

Zo zou ik mezelf best kunnen zien, als een onderdanige man die soms ook een onderdanige daddy is. Het woord ‘daddy’ roept misschien een verkeerde associatie op omdat het ook aan een opvoeder doet denken. Dat bedoel ik niet. Je zou misschien beter kunnen zeggen: mentor, raadgever, ondersteuner. De fetisj ‘submissive daddies’ roept dit allemaal in me op. Tegelijk blijf ik mezelf zien als een man die zich te allen tijde gehoorzaam wil onderwerpen aan de leiding van een vrouw.

sub charles


Wilt u ook een stukje schrijven voor Venus in Bont? Of is het een idee om een interview met u af te nemen? Neem dan a.u.b. contact op via het contactformulier.