Alice Kerr-Sutherland Association

A Guide To The Correction of Young GentlemenIn 1992 is in Engeland The Alice Kerr-Sutherland Association opgericht.

Deze groepering (of genootschap) baseert zich op het boek A Guide To The Correction of Young Gentlemen (1924?) van de auteur Alice Kerr-Sutherland. De oprichters en leden stelden zich ten doel de inhoud van dit leerboek (over het disciplineren van jonge mannen door vrouwen) verder uit te dragen. In 1996 werd het genootschap internationaal, met een ‘hoofdkantoor’ in New York City.

Er bestaat twijfel of deze mevrouw Alice Kerr-Sutherland echt heeft bestaan en of het boek werkelijk in 1924 is uitgegeven. Hier is weinig informatie over te vinden maar in diverse publicaties wordt gesuggereerd dat de naam een pseudoniem is, en dat het boek in werkelijkheid veel later door een onbekende auteur is geschreven. In elk geval bestond het boek in 1992, toen The Alice Kerr-Sutherland Association (TAKSA) werd opgericht.

The GovernessTAKSA heeft gedurende enkele jaren een tijdschrift uitgegeven, genaamd The Governess. Dit blad bestaat niet meer maar de meeste nummers zijn nog wel te koop, tweedehands, vaak voor hoge bedragen. De illustraties die het tijdschrift verlevendigen zijn onmiskenbaar van de hand van Sardax.

Schijnbaar ontstonden er in de jaren ’90 van de vorige eeuw over de hele wereld groepen en groepjes die bijeenkomsten organiseerden waarbij leden van TAKSA met elkaar in contact konden komen, en die werden gekenmerkt door de rolverdeling: vrouwen verschenen in klassieke (soms victoriaanse) kleding om met elkaar te praten; mannen serveerden drankjes en hapjes, en deden na afloop de afwas.

Een onderzoek op het internet levert verder niet veel meer informatie op. TAKSA bestaat klaarblijkelijk niet meer, The Governess wordt niet meer uitgegeven. De redactie van Venus in Bont stootte op een artikel van een zekere Februs, waarin een onderzoek naar het genootschap en de schrijfster wordt beschreven (In search of Alice Kerr-Sutherland). Ook in het boek Female Domination van Elise Sutton wordt melding gemaakt van TAKSA.

DamesBeschikt U over meer informatie over The Alice Kerr-Sutherland Association, of over de auteur van het boek A Guide To The Correction of Young Gentlemen? Dan zou de redactie van Venus in Bont graag met u in contact komen. Daarnaast zijn alle reacties van geïnteresseerde dominante vrouwen en onderdanige mannen zoals altijd zeer welkom.

Naar het contactformulier…

 


The Governess Miss Alice Kerr-SutherlandLinks: